Zee van ruimte, leven met autisme

Autobiografische verhalen over een leven met autisme

Op volwassen leeftijd kreeg ik te horen dat ik autisme heb nadat ik op het randje van een burn-out zweefde. Ik heb een eigen ontwerpbureau en ben imago-adviseur, wil een goede moeder zijn, een goede partner, wil een gezellig gezin vormen en van betekenis zijn voor de maatschappij, en o ja, ik wil mijn vriendschappen onderhouden…

Op de rand van de burn-out voelde het alsof er een soort glazen plafond boven me ontstond waar ik doorheen wilde breken en wat maar niet lukte.

Ik wilde van alles bereiken in mijn leven, alles goed doen, van betekenis zijn voor anderen maar ik liep steeds vast met mijn plannen, met mezelf en met een gebrek aan energie. En ik had geen idee waarom.

De verhalen die ik afgelopen jaren schreef worden gebundeld tot een boek. Ik vertel over mijn diagnose autisme en hoe die ervoor zorgt dat er zoveel puzzelstukjes op hun plek vallen. Het voelt als een nieuwe start van mijn leven. Na veel vallen en weer opstaan, ontstaat er uiteindelijk een zee van ruimte om het leven te leven dat me past.

Crowdfunding geslaagd ‘Zee van ruimte, leven met autisme’ wordt gepubliceerd!

Het liefst wil ik dat mijn boek op de bureaus van alle psychologen, coaches en therapeuten van Nederland komt te liggen, zowel in de reguliere als in de alternatieve gezondheidszorg, zodat zij het kunnen meegeven aan hun cliënten en zeggen: lees dit zelf en geef het aan je naasten, je familie en je vrienden zodat ze je leren begrijpen.

De diagnose autisme uit het grote DSM-handboek is ook gewoon maar een middel om de wereld en de mens beter te leren begrijpen. Doe er je voordeel mee, zet je weerstand tegen het zoeken, hebben of vinden van een label aan de kant en kijk naar wie je bent als mens: wat heb jij nodig?

Help jij me mijn droom verwezenlijken?

Het boek realiseren doe ik niet alleen, daar heb ik samenwerkingspartners voor gevonden en natuurlijk financiële middelen via de crowdfunding op voordekunst. De crowdfunding is voor 100% geslaagd!

Het boek is op 2 april 2023 gepubliceerd en is te koop voor € 19,95 bij Uitgeverij Hermans en bestelbaar bij (online)boekhandels.

Hier vind je de link naar Voordekunst met uitgebreide info

Bekijk de promotiefilm hierboven die Maarten Zeehandelaar en ik maakten en klik op de link om naar mijn project op voordekunst te gaan.

Ben je nieuwsgierig naar het boek?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de inhoud van mijn boek heeft Maarten een stukje film opgenomen van mij terwijl ik een fragment voorlees, zittend aan de IJssel. Ik lees voor uit een hoofdstuk waarin ik tijdens een massagesessie van Simone Penners een ontmoeting heb met de kleine Merijntje… Het meisje wat helemaal niks begreep van de wereld om zich heen.

Wil je het boek kopen of meerdere exemplaren bestellen voor de verkoop?

Mijn boek is online te koop bij Uitgeverij Hermans, maar ook op aanbieders als Bol en Bruna.
Steun de boekenwinkel: bestel het boek bij elke andere stenen boekhandel in je eigen stad.

Je bestelt het boek onder dit ISB nummer: 978 9492 108 470 / NUR 895

Het is mogelijk om grotere oplages in te kopen voor eigen verkoop. Prijsafspraken daarover kun je maken met Willy Hermans. Neem contact op met Uitgeverij Hermans.

Boekpresentatie Zee va ruimte, leven met autisme, Merijntje Betzema
Signeren tijdens de boekpresentatie op 2 april, Wereld Autisme Dag va het boek Zee va ruimte, leven met autisme, Merijntje Betzema

In de media

Afgelopen jaar verschenen er op verschillende plekken interviews, video’s, recensies en vermeldingen:

Dokter Bosman
De Gelderlander
Indebuurt
Gaia Brondijk
Marit van Sommeren (video)
Lichtwerkplaats
Dokter Bosman
Wereld van Autisme (recensie)

Boekpresentatie Wereld Autisme Dag

Op 2 april 2023 vond de feestelijke boekpresentatie plaats. Het eerste exemplaar werd symbolisch door mij uitgereikt aan Simone Penners. De sessies bij Simone (zij is integraal holistisch massagetherapeut) zijn van groot belang geweest voor de omgang met mijn diagnose. Simone schrijft over het boek:

“Via omwegen ontmoeten Merijntje en ik elkaar bij een van mijn workshops. Ze besluit dat ze kennis wil komen maken om te onderzoeken of lichaamsgerichte therapie haar verder kan helpen. We hebben het langzaam opgebouwd en door de jaren heen heeft ze prachtige processen kunnen doorlopen.

Uiteindelijk lukte het zelfs steeds beter en sneller om gevoelens en emoties te herkennen en er richting aan te geven

Ze vond woorden waar eerst alleen maar sensaties waren. Diep weggestopte herinneringen en pijn vonden langzaam hun weg in het hier en nu zodat ze eindelijk konden integreren. Uiteindelijk lukte het zelfs steeds beter en sneller om gevoelens en emoties te herkennen en er richting aan te geven. Ze leerde samen te werken met haar lijf waardoor ze steeds meer kon vertrouwen op zichzelf.

Dit alles staat in haar boek. Ze neemt je mee met haar schitterende schrijfstijl van hersenspinsels en dagelijkse bezigheden naar belangrijke momenten die richting gaven aan haar proces. Ontroerend, liefdevol, krachtig en met compassie geschreven voor zichzelf en haar omgeving.”

Simone Penners, Balanza

Details van de publicatie

Softcover boek gedrukt bij een van de duurzaamste drukkers van Nederland!

Titel: Een zee van ruimte, leven met autisme

Omvang:  194 pagina’s

Formaat: 170 x 240 x 15 mm

Papier: 90 grs en 300 grs PaperWise (Recycled landbouwafval)

Bedrukking: Omslag tweezijdig in full-color

Binnenwerk: 2-zijdig zwart

Schrijver: Merijntje Betzema

Redactie: Gabrielle Pinkster

Uitgever: Uitgeverij Hermans

Ontwerp: Merijntje aan de Rijn

Illustratie: Marijke Klompmaker

Film en fotografie: Maarten Zeehandelaar

ISB nummer: 978 9492 108 470 / NUR 895

Cradle to Cradle BIO-inkt: Milieuvriendelijk gedrukt zonder gebruik van IPA (Isoprophylalcohol). FC inkten zijn C2C gecertificeerd en volledig gif-vrij!

Boekpresentatie Zee va ruimte, leven met autisme, Merijntje Betzema

Samenwerken of offerte aanvragen?

Laat hier een bericht achter. Of bel voor een afspraak 06 41 46 38 38.